معرفی خیار و خواص درمانی آن
به گزارش نقطه سر خط، خنک کننده و تحلیل برنده ورم کبد، ضد تب و کاهنده ورم طحال، ضد یرقان و نشاط آور، تقویت کننده اعصاب و قلب و مقوی کلیه، دفع کننده کرم های روده و برطرف کننده جوش های جلدی، پاک کننده کبد و دفع کننده سنگ مثانه، تصفیه
نویسنده: صمصام صانعی
نام علمی:
Cucumis sativus L.، نام فرانسه Cornichon و نام انگلیسی آن Cucumber می باشد. نام های دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، خیار، خیار سبز، قِثّاء، قَثَد، خیار بالنگ و خیار بادرنگ نام برده شده است.تیره گیاه:
کدو Cucurbitaceaeنوع گیاه:
بوتهمشخصات ظاهری:
گیاهی است علفی و یک ساله با ساقه های خوابیده و خزنده، برگ های آن بزرگ، پوشیده از تارهای خشن، تقسیم شده به لوب های زاویه دار و دندانه دار و گل های آن زرد، درشت، نر و ماده، گل های نر مجتمع و گل های ماده منفرد می باشند. میوه اش با توجه به نژادهای مختلف خیلی بزرگ، بزرگ، کوچک یا باریک و به رنگ های سبز و به ندرت سفید می باشد. خنک کننده و تحلیل برنده ورم کبد، ضد تب و کاهنده ورم طحال، ضد یرقان و نشاط آور، تقویت کننده اعصاب و قلب و مقوی کلیه، دفع کننده کرم های روده و برطرف کننده جوش های جلدی، پاک کننده کبد و دفع کننده سنگ مثانه، تصفیه کننده خون و خارج کننده سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا، خارج کننده سموم از بدن و کاهنده قند خون، پایین آورنده فشار خون و خون ساز، مدر و برطرف کننده یبوست می باشد.طبیعت:
از نظر حکمای طب سنتی طبیعت خیار سرد و تر می باشد.رویش جغرافیایی:
در اغلب نواحی معتدل کشورها و در ایران به صورت گلخانه ای و سنتی کاشته می شود.بیشتر بخوانید: خیار را با پوست بخوریم یا پوست کنده
ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در خیار:
منگنز، کربنات کلسیم، موسیلاژ، آب، پروتئین، مواد چرب، هیدرات های کربن، خاکستر، فسفر، آهن، کلسیم، پتاسیم، سدیم، تیامین، رایبوفلاوین، نیاسین و ویتامین های A, B1, C در آن مشخص شده است.بخش مورد استفاده:
میوه و تخم آننحوه مصرف میوه:
خیار به صورت خام مصرف خوراکی دارد.خواص درمانی میوه:
خنک کننده و تحلیل برنده ورم کبد، ضد تب و کاهنده ورم طحال، ضد یرقان و نشاط آور، تقویت کننده اعصاب و قلب و مقوی کلیه، دفع کننده کرم های روده و برطرف کننده جوش های جلدی، پاک کننده کبد و دفع کننده سنگ مثانه، تصفیه کننده خون و خارج کننده سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا، خارج کننده سموم از بدن و کاهنده قند خون، پایین آورنده فشار خون و خون ساز، مدر و برطرف کننده یبوست می باشد. در ضمنً برای نقرس، تاول های دهان، حصبه، سوزش مجاری ادراری و التهاب معده هم مفید است.منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
منبع: راسخون
تاریخ انتشار: 4 آبان 1400
آخرین بروزرسانی: 4 آبان 1400
گردآورنده: endpoint.1com.ir
شناسه مطلب: 65804
به "معرفی خیار و خواص درمانی آن" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "معرفی خیار و خواص درمانی آن"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید