12 نکته درباره پلاستیک ها، آفت های مصنوعی محیط زیست
به گزارش نقطه سر خط، پلاستیک ها به علت سهولت مصرف و قیمت پایین، محصولاتی هستند که در مقیاس انبوه در دنیای امروز مصرف می شوند اما افزایش روزافزون مقدار تولیدات پلاستیکی، محیط زیست را در خطر بزرگی قرار می دهد.
به گزارش نقطه سر خط، دو سال از آغاز پاندمی کووید 19 می گذرد و لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی سبب شده تا استفاده از مواد پلاستیکی به طرز چشم گیری افزایش یابد. نوروز 1401 نیز که به صورت غیررسمی اولین عیدی است که با شرایط مطلوب تری از نظر شیوع بیماری کرونا برگزار می گردد، فرصتی شده تا مردم به نقاط مختلف سفر نمایند و البته زباله های اغلب همراه با پلاستیک خود را نیز به محیط زیست هدیه دهند.
12 نکته درباره پلاستیک ها، اهمیت توجه به این موضوع و لزوم کاهش مصرف آن را به ما گوشزد می نماید:
ـ پلاستیک ها موادی هستند که تجزیه آن بیش از 450 سال تخمین زده شده است.
ـ انواع پلاستیک ها از جمله کیسه های پلاستیکی به علت ترکیباتشان تجزیه ناپذیرند و صدها سال بدون آنکه تجزیه شوند در محیط باقی می مانند.
ـ بر اساس آمارهای جهانی، ایران جزو 20 کشور اول جهان در فراوری زباله های پلاستیکی است.
ـ ایران سالانه حدود 4 میلیون تن زباله پلاستیکی فراوری می نماید.
ـ هر ایرانی روزانه به طور میانه سه کیسه پلاستیکی مصرف می نماید که 96 درصد آن مستقیم وارد سطل های زباله می گردد.
ـ بلع مواد پلاستیکی بزرگترین عامل تلف شدن موجودات دریایی و 80 گونه جانوری مختلف در جهان است.
ـ پلیمرهای زیست تخریب پذیر بر پایه نشاسته ترموپلاستیک و نانوالیاف طبیعی محصولاتی هستند که استفاده از آنها موجب کاهش آلایندگی محیط زیست می گردد.
ـ به همراه داشتن یک ساک خرید پارچه ای، استفاده از بطری آب چند بار مصرف، اجتناب از قاشق و چنگال های یک بار مصرف از جمله راهکارهای کاهش مصرف و فراوری زباله های پلاستیکی هستند.
ـ با توجه به اینکه این موضوع به یک آیین تبدیل شده بهتر است هم وطنان از کاشت سبزه در داخل ظروف یک بار مصرف خودداری نمایند.
ـ مصرف حداقلی از کیسه های پلاستیکی و ظروف و کالاهای پلاستیکی یکبارمصرف و جایگزین کردن محصولات پایدار مثل کیسه های پارچه ای، سبدهای خرید، سفره های پارچه ای، لیوان و ظروف غیرپلاستیکی و ... می تواند بر کاهش آلودگی محیط زیست و جلوگیری از تخریب منطقه ها و چشم اندازهای طبیعی کشور بسیار موثر باشد.
ـ به منظور کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی ضروری است سیاست های بازدارنده ای مانند افزایش قیمت کیسه های پلاستیکی اعمال و این اقلام تا حدی از دسترس عموم خارج گردد.
منبع: خبرگزاری ایسنا