ارائه تصویر آرامبخش از کشور

به گزارش نقطه سر خط، معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در یادداشتی با عنوان چشم انداز گردشگری و میراث فرهنگی ایران گفت: رونق گردشگری یکی از راه های حفظ و اشاعه میراث فرهنگی و صنایع دستی کشور است.

ارائه تصویر آرامبخش از کشور

مسعود سلطانی فر در یادداشت خود نوشت: بررسی های نهادهای بین المللی در حوزه اقتصاد و گردشگری نشان می دهد که گردشگری یکی از حوزه هایی است که در سال های اخیر پیشرفته و در آینده نیز جایگاه مهمی در اقتصاد دنیای خواهد داشت. پیش بینی های این نهادها از افزایش سهم گردشگری در اقتصاد دنیای و اشتغال زایی درسال های آینده حکایت می کند. بنابر برآورد های سازمان دنیای شورای سفر و گردشگری این افزایش در 10 سال آینده نیز تداوم خواهد داشت.

سازمان دنیای شورای سفر (WTO) در گزارش سالانه خود که با کمک دانشگاه آکسفورد تهیه می کند، از رشد واقعی ناخالص ملی حاصل از گردشگری درسال 2020 خبر داده است. طبق این گزارش ها رشد واقعی تولید ناخالص ملی حاصل از گردشگری در دنیا از 5/0 درصد در سال 2010 به 4/4 در سال 2020 خواهد رسید.

رشد واقعی تولید ناخالص ملی حاصل از گردشگری در منطقه خاورمیانه نسبت به میانه دنیای بالاتر بوده و بنابراین پیش بینی از منفی یک درصد به 2/5 درصد خواهد رسید. این آمار در ایران نسبت به بسکمک از کشورهای خاورمیانه بالاتر بوده و در سال 2010 با رشد 9/3 درصد از میانه رشد خاورمیانه نیز بالاتر بودیم، اما رفته رفته آهنگ این رشد کاهش پیدا کرده و باید فکری اساسی برای حل این مشکل بشود. سرمایه گذاران ایرانی با اطمینان و اعتماد بیشتری به آینده نگاه می کنند و افق پیش رو امید بخش است. این آمار اگرچه بدون در نظر گرفتن تغییرات سیاسی و اجتماعی اتفاق افتاده در کشور می توانست آماری مایوس کننده تلقی شود، اما درخود نکته هایی دارد که حایز اهمیت است. طبق ارزیابی های نهادهای مختلف ایران از نظر برخورداری از جاذبه های گردشگری (چه جاذبه های متنوع طبیعی و چه جاذبه های فرهنگی و میراث کهن) در رتبه های نخست منطقه قرار گرفته است.

ابراز علاقه به سرمایه گذاری در حوزه گردشگری ایران و همچنین ابراز علاقه دنیاگردان بین المللی به سفر به ایران نشانه های این تغییر هستند. ما و همکاران ما در سازمان تلاش خواهیم کرد تا نه تنها از منفی شدن رشد ناخالص ملی حاصل از گردشگری پیشگیری کنیم بلکه این رشد را به نحو چشمگیری افزایش دهیم.

طبیعی است که رسیدن به چنین چشم اندازی نیازمند همراهی و همدلی نهادها و دستگاه های مختلف است. یکی از موضوعاتی که همیشه سرمایه گذاری در حوزه گردشگری را با خطر رو به رو می کند این است که گردشگری به شدت نیازمند آرامش و ثبات است.

ممکن است یک نقل قول تند و افراطی، یک تهدید غیرمنطقی، سخنرانی یک فرد غیرمسوول و یک حادثه حتی طبیعی در یک منطقه گردشگران را از سفر به آنجا باز دارد و صنعت گردشگری آن منطقه را به خطر بیندازد. چنین اتفاق هایی ممکن است در همه جای دنیا معمول باشد اما وقوع آن در کشوری مانند ایران با سیاه نمایی رسانه های بین المللی همراه خواهد شد و چهره یی از کشورمان ارائه خواهد کرد که به صنعت گردشگری آسیب خواهد زد.

بنابراین نخستین کار در رونق دادن به صنعت گردشگری ارائه تصویری آرامش بخش از کشور است. گردشگری ضمن اینکه خود به طور مستقیم باعث جذب سرمایه می شود، می تواند به طور غیرمستقیم و با کاهش آمار بیکاری نیز باعث رونق اقتصادی شود.

برای کشور ما که یکی از مسائل و مسائل مان آمار بیکاری است، این صنعت می تواند به عنوان صنعتی استراتژیک تلقی شود. می دانیم که بیکاری یکی از مسائلی است که می تواند به آسیب های اجتماعی منجر شود. با این نگاه صنعت گردشگری نه تنها تاثیر اقتصادی که تاثیر اجتماعی مثبتی نیز می تواند در فضای کشور داشته باشد. گردشگری همچنین از زاویه فرهنگی نیز یکی از حوزه های بسیار موثر است و می تواند به عنوان یکی از عناصر دیپلماسی فرهنگی نقشی فعال ایفا کند.

ما اگر گرفتار نگاه بخشی و جزیره یی نشویم و بین گردشگری و میراث فرهنگی چنان تمایزی قایل نشویم که رشد هر یک را به زیان دیگری ارزیابی کنیم، در خواهیم یافت که رونق گردشگری یکی از راه های حفظ و اشاعه میراث فرهنگی و صنایع دستی کشورمان خواهد بود.

فقط حدود یک میلیون گردشگر خارجی درایران هزینه می کنند

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: درسال از 4 میلیون و 300 هزار گردشگر خارجی ورودی به ایران تنها حدود یک میلیون نفر آنان در کشور هزینه می کنند.

مسعود سلطانی فر افزود: مابقی گردشگران ورودی معمولا برای فعالیت های دیگر از جمله تعویض ویزا به ایران سفر می کنند و هزینه ای نیز در کشور پرداخت نمی کنند. وی با اشاره به اینکه تراز گردشگری ایران بسیار منفی است، گفت: سیاست کلی ما مثبت کردن تراز گردشگری کشور بوده و اکنون این تراز بسیار منفی است.

سلطانی فر با بیان اینکه در زمان حاضر سالانه حدود 7 میلیون و 800 هزار نفر به عنوان مسافر و گردشگر از ایران خارج می شوند، گفت: بخشی از این گردشگران را زائران مکه مکرمه و مدینه منوره تشکیل می دهند.

وی شرح داد تراز گردشگری ایران اصلا مناسب نیست و برای رشد صنعت گردشگری کشور باید زیر ساخت ها و همچنین تسهیلات گردشگری در کشور ایجاد شود. برای صنعت گردشگری ایران باید بخش خصوصی فعال تر شود تا در سال های آینده ورودی گردشگران زیاد و تراز گردشگری مثبت شود و رشد گردشگری در کشور از تاکیدات رییس جمهور است و ما در این راستا گام بر می داریم.

رییس سازمان میراث فرهنگی به ایجاد ستاد هماهنگی خدمات سفر اشاره کرد و گفت: این ستاد با مصوبه دولت تشکیل شد که در کمتر از دوماه تلاش های زیادی برای سفرهای نوروزی 93 انجام داده است.گام های خوبی برای تسهیل در مسافرت و گردشگری فراهم شد که این خدمات در سفرهای مختلف از جمله نوروز و تابستان ارایه خواهد شد. ستاد مرکزکمیته نظارت بر اماکن و رسیدگی به شکایت در 31 استان کشور تشکیل شده که به امور سفرهای نوروزی 93 رسیدگی می کند.

مرتضی رحمانی موحد گفت: در ایام نوروز و تعطیلات این ستاد به طور مستمر به امور مسافرت رسیدگی خواهد کرد. در حاشیه این مراسم همچنین نمایشگاه فعالیت های 14 دستگاه مرتبط با گردشگری درمحل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به نمایش گذاشته شد.

مرتضی رحمانی موحد گفت: در ایام نوروز و تعطیلات این ستاد به طور مستمر به امور مسافرت رسیدگی خواهد کرد. در حاشیه این مراسم همچنین نمایشگاه فعالیت های 14 دستگاه مرتبط با گردشگری درمحل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به نمایش گذاشته شد. سلطانی فر سپس از غرفه های مختلف این نمایشگاه دیدن کرده و از نزدیک با فعالیت های دستگاه های مختلف خدمات رسانی نوروز 93 آشنا شد.

منبع: الی گشت

به "ارائه تصویر آرامبخش از کشور" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ارائه تصویر آرامبخش از کشور"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید