توصیه های کرونایی؛ از مصرف غذاهای نپخته خودداری کنید
به گزارش نقطه سر خط، تهران (پانا) - شیوع ویروس کرونا در کشور روندی صعودی دارد و همچنان پیشگیری از ابتلا به کرونا مهم ترین اصل برای مقابله با این ویروس به شمار می رود.
طبق اعلام وزارت بهداشت همچنان 30 استان کشور در شرایط قرمز و هشدار بیماری کرونا قرار دارند و از ابتدای شیوع ویروس کرونا تا ظهر روز گذشته (سه شنبه پانزدهم مهرماه) تعداد 479 هزار و 825 نفر به این بیماری مبتلا شده اند که 27 هزار و 419 بیمار جان خود را از دست داده اند. این در حالی است که فرایند شیوع بیماری کرونا در کشور صعودی است و در پیک سوم این بیماری قرار داریم و بنا به گفته مسئولان وزارت بهداشت رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم رو به کاهش است اما نباید فراموش کرد که همچنان درمان بیماری کرونا داروی خاص و واکسنی ندارد و مراقبت و پیشگیری بهترین راه مقابله با این بیماری است.
از طرفی عملکرد سیستم ایمنی بدن نقشی مهمی در پیشگیری از بیماری های تنفسی ازجمله بیماری ویروس کرونا دارد. عامل ابتلا به این ویروس بیماری های زمینه ای همچون دیابت و بیماری های ریوی، بیماری های قلبی، سوء تغذیه و نداشتن تغذیه صحیح است. کمبود دریافت غذایی و کمبود ویتامین هایی مثل ویتامین C و A و D و تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماری ها را افزایش می دهد.
با مصرف روزانه منابع غذایی ویتامین C مثل مصرف سبزی و سالاد همراه با غذا، میوه های حاوی ویتامین C مثل پرتقال، نارنگی، لیموشیرین، کیوی و سبزی های دارای ویتامین C مثل انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمه ای، جعفری، پیازچه، شاهی، گوجه فرنگی از منابع غذایی خوب ویتامین C هستند. به عنوان مثال مصرف روزانه یک عدد پرتقال یا 2 عدد نارنگی ویتامین C مورد احتیاج روزانه بدن را تأمین می نماید. هویج و کدوحلوایی و سبزی های سبز تیره مثل اسفناج، برگ چغندر و برگ های تیره رنگ کاهو هم از منابع خوب ویتامین A هستند. به طورکلی به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف روزانه 3 واحد از گروه سبزی ها (بجز سبزی های نشاسته ای) و حداقل 2 واحد میوه توصیه می گردد.
ضروری است برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های تنفسی به ویژه کووید19 نکات زیر مورد توجه قرار بگیرد.
1. هر روز سبزی یا سالاد همراه با آب لیموترش یا آب نارنج تازه استفاده نمایند.
2. از هویج و کدوحلوایی در غذاهای روزانه استفاده گردد.
3. مصرف پیاز خام به دلیل داشتن ویتامین C همراه با غذا توصیه می گردد.
4. از مصرف سوسیس و کالباس و سایر فست فودها و غذاهای چرب و سنگین اجتناب گردد.
5. استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخم مرغ حائز اهمیت است.
6. کمبود ریز مغذی هایی مثل آهن و روی هم سیستم ایمنی بدن را تضعیف می نماید. از منابع غذایی این 2 ریزمغذی مثل حبوبات به عنوان جایگزین مناسب گوشت، شیر و لبنیات و سبزی های برگ سبز و انواع خشکبار بیشتر استفاده گردد.
7. از خوردن غذاهایی که خوب پخته نشده (مثل تخم مرغ عسلی و نیمرو ، کباب هایی که مغز پخت نشده اند) خودداری گردد.
8. از خوردن غذا و مایعات در مکان هایی که از نظر بهداشتی مورد اطمینان نیستند خوداری گردد.
9. در صورتی که علائم سرماخوردگی دارید، از غذاهای آبکی مثل سوپ و آش همراه با آب لیموی تازه و مایعات گرم بهره ببرید.
11. از جوانه های گندم، ماش و شبدر که حاوی ویتامین C هستند در رژیم غذایی روزانه خود بهره ببرید.
12. از میوه های حاوی انتی اکسیدان فصل مثل انار، پرتقال های تو سرخ ، گریپ فروت و ... بهره ببرید.
به خاطر داشته باشید رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و حصول اطمینان از دریافت کافی ریز مغذی ها و پروتئین از برنامه غذایی روزانه نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری ها از جمله ویروس کرونا دارد.
منبع: خبرگزاری پانا