بیماری پسوریازیس چیست؟

به گزارش نقطه سر خط، افزایش آگاهی نسبت به بیماری پسوریازیس و تسهیل دسترسی به درمان آن، موضوع مهمی که باید به آن توجه گردد.

بیماری پسوریازیس چیست؟

به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی نقطه سر خط، آمارها حاکی از آن است که در سراسر دنیا، 125 میلیون نفر به بیماری پسوریازیس مبتلا هستند. بعلاوه بر اساس آمارهای رسمی، تنها در ایالات متحده بیش از هشت میلیون آمریکایی نیز به این بیماری دچارند.

بعلاوه تا 30 درصد از افرادی که به بیماری پسوریازیس مبتلا هستند به آرتریت پسوریاتیک (ورم مفاصل پسوریاتیک) نیز مبتلا می شوند.

پسوریازیس یک بیماری التهابی سیستمیک (از جمله بیماری هایی که به طور همزمان چند اندام و بافت گوناگون بدن یا همه بدن را هدف قرار می دهند) است.

این بیماری باعث افزایش سرعت چرخه زندگی سلول های پوستی می گردد که در نتیجه، بدن سلول های پوستی اضافی خواهد داشت. این سلول های اضافی باعث ایجاد لکه های قرمز خارش دار روی پوست می شوند. بعلاوه این لکه های قرمز علاوه بر ایجاد خارش، اغلب دردناک نیز هستند.

از جمله دیگر علائم این بیماری ایجاد ترک خوردگی و پوسته شدن روی پوست هستند که گاهی اوقات ترک خوردگی های ناشی از این بیماری باعث خونریزی نیز می شوند.

بعلاوه در بعضی موارد پسوریازیس باعث التهاب، سفت شدن و درد مفاصل می گردد و زمانی که این بیماری مفاصل را نیز درگیر می نماید، آرتریت پسوریاتیک نامیده می گردد.

تا به امروز دلیل دقیق ابتلا به بیماری پسوریازیس به طور کامل شناخته نشده است با این حال بعضی تحقیقات نشان می دهد که سیستم ایمنی بیش فعال، باعث ابتلا به این بیماری می گردد.

پسوریازیس معمولاً با محرک های خاصی آغاز شده یا وخیم تر می گردد که از جمله این محرک ها می توان به عفونت، آسیب به پوست، استرس، کمبود ویتامین D و مصرف الکل اشاره نمود. بعلاوه مصرف بعضی داروها نیز می تواند باعث تحریک و بروز پسوریازیس گردد.

بعلاوه کسانی که به بیماری پسوریازیس مبتلا هستند بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های دیگر از جمله دیابت نوع دو، نشانگان سوخت و سازی (سندرم متابولیک)، بیماری پارکینسون و بیماری کلیوی هستند.

پسوریازیس معمولاً بر کیفیت زندگی افراد مبتلا به این بیماری نیز تأثیر می گذارد به طوری که اغلب منجر به افسردگی و ایجاد سایر اختلالات احساسی در مبتلایان می گردد.

تا کنون هیچ درمان مخصوصی برای پسوریازیس وجود ندارد اما می توان علائم بیماری را تسکین داد. علائم این بیماری معمولاً به وسیله کورتیکواستروئیدهای موضعی (کورتون)، قطران زغال سنگ، مرطوب کننده ها و داروهای تجویزی کنترل می شوند. بعلاوه روش های کاهش استرس در کنترل علائم بیماری موثر است.

بیشتر بخوانید

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "بیماری پسوریازیس چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بیماری پسوریازیس چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید