با دندان های نهفته چه کار کنیم؟

به گزارش نقطه سر خط، دندان های نهفته یا رویش نیافته به دندان هایی اطلاق می گردد که در زمان مورد انتظار که سن رویش هر دندان است، نمی تواند رویش پیدا نموده و در محل طبیعی قوس دندانی فکی قرار گیرد. علل رویش نیافتن دندان متعدد است ولی به طور اختصار شامل استخوان های متراکم پوشاننده، مزاحمت دندان های مجاور بافت نرم متراکم و اضافی و نامتناسب بودن

با دندان های نهفته چه کار کنیم؟

با دندان های نهفته چه کار کنیم؟

دندان های نهفته یا رویش نیافته به دندان هایی اطلاق می گردد که در زمان مورد انتظار که سن رویش هر دندان است، نمی تواند رویش پیدا نموده و در محل طبیعی قوس دندانی فکی قرار گیرد. علل رویش نیافتن دندان متعدد است ولی به طور اختصار شامل استخوان های متراکم پوشاننده، مزاحمت دندان های مجاور بافت نرم متراکم و اضافی و نامتناسب بودن فضای قوس فکی با میزان دندان ها است. متاسفانه شیوع نهفتگی دندان ها و به خصوص دندان های عقل در حال افزایش است که یکی از دلایل شناخته شده آن، مصرف غذاهای آماده و کم کاری فکین است که با کاهش عمل و نیروی جویدن از رشد استخوان ها می کاهد. شایع ترین دندان های نهفته، دندان های عقل و سپس دندان های نیش بالا و کرسی های کوچک است. به اسم یک اصل پذیرفته شده، همه دندان های نهفته باید خارج شوند چرا که همگی پتانسیل ایجاد عفونت، کیست، تومور، صدمه به دندان های مجاور و بالا بردن احتمال شکستگی فک در مواجهه با ضربات را دارند، به علاوه خارج کردن دندان های نهفته به خصوص عقل، هم درمان ارتودنسی را تسهیل می نماید و هم از در هم رفتگی و نامنظم شدن دندان های جلو پیشگیری می نماید. بدیهی است موکول کردن این عمل به سنین بالاتر نیازمند عمل مشکل تر است و احتمال بروز عوارض بیشتر را در پی دارد.

موارد تجویز نکردن جراحی برای حذف یک دندان نهفته محدود است. برای مثال، در سنین بالا وقتی دندان کاملاً در داخل استخوان نهفته بوده (تا به امروز خارج نشده) و عارضه ای هم در رادیوگرافی و آنالیز کلینیکی مشهود نیست می توان نادیده گرفت و فقط سالی یک بار کنترل کرد. در افراد مسن عوارض پس از عمل هم شدیدتر است ولی در صورت مزاحمت برای پروتز بیمار و سطحی بودن دندان بهتر است خارج گردد. از موارد دیگر تجویز نکردن، شرایط نامناسب بیمار از نظر بیماری های عمومی است که در این موارد و هم در مواردی که علت آسیب های جدی به ساختمان های مجاور خارج کردن دندان مخاطره آمیز است، بهتر است اقدامی صورت نگیرد.

خلاصه اینکه بهتر است ویزیت سالانه از سوی پزشک معالج مدنظر باشد تا در صورت مقتضی شدن سن رویش اقدام به عمل جراحی کند. درباره دندان های عقل نهفته و به خصوص عقل نهفته فک پایین بین هفده تا بیست و پنج سالگی که سن ایجاد عوارض هم هست، ضروری است بیمار تحت معاینه قرار گرفته تا در صورت نهفتگی، دندان مزبور خارج گردد. پیشتر ذکر شد که دندان های نهفته هرچه در سن پایین تر خارج شوند، احتمال بروز عوارض نهفتگی و عوارض جراحی به حداقل می رسد.

منبع:www.salamat.com

منبع: راسخون

به "با دندان های نهفته چه کار کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با دندان های نهفته چه کار کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید