این ویتامین بدن را در مقابل آلودگی هوا بیمه می نماید
به گزارش نقطه سر خط، هوا که آلوده می گردد، ریه ها بیشتر درگیر می شوند و ضروری است برای مقابله با اثرات مخرب آلودگی هوا، از مواد غذایی استفاده کنیم که به ایمنی ریه ها بیشتر یاری کند.
به گزارش نقطه سر خط، در روزهایی که هوا به شدت آلوده است، احساس خستگی و بی حالی، بیشتر سراغ آدم می آید. زیرا، ذرات معلق در هوا باعث می گردد ریه ها بیشتر کار نمایند و همین موضوع می تواند منجر به خستگی و بی حالی افراد گردد. لذا ضروری است در روزهایی که هوا آلوده است، توجه ویژه ای به نوع تغذیه خودمان داشته باشیم.
متخصصین تغذیه برای روزهای آلودگی هوا، توصیه هایی دارند که اگر بتوانیم انجام دهیم، تا حدود زیادی از آسیب های آلودگی هوا در امان خواهیم ماند.
بر همین اساس، استفاده از مواد غذایی دارای آنتی اکسیدان مانند ویتامین C توصیه می گردد. این ویتامین در مرکبات از جمله پرتقال، نارنگی، لیموشیرین، لیموترش، گریپ فروت و سبزی ها، گوچه فرنگی و سیب زمینی وجود دارد.
استفاده از انواع سوپ و آش نیز که مملو از سبزی ها هستند، بسیار مناسب است.
نتایج آنالیز ها بر روی بیماران ریوی نشان داده افرادی که ویتامین C کمتری دریافت می کردند در روزهای آلودگی هوا، مسائل تنفسی آنها تشدید می گردد.
مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین C به علت وجود آنتی اکسیدان، بدن را در مقابل اثرات آلودگی هوا بیمه می نماید. بنابراین ترکیب خوراکی های دارای این ویتامین که یک آنتی اکسیدان قوی است، باعث حفاظت بدن در برابر آسیب رادیکال های آزاد می گردد.
مصرف شیر در روزهای آلوده مفید است، زیرا شیر دارای فسفر و منیزیم است و مصرف آن بدن را از مسمومیت های ناشی از قرار گرفتن در معرض آلاینده های هوا مصون نگه می دارد.
ماست و دوغ هم ترکیب مشابهی دارند. اگر کسی نمی تواند شیر بنوشد برای جلوگیری از ترکیب آلاینده های خطرناک در بدن روزانه دست کم سه فنجان ماست استفاده کند.
مصرف لبنیات پروبیوتیک تأثیر بسزایی در جلوگیری از ترکیب آلاینده ها در بدن دارد. استفاده از گروه لبنیات و مواد غذایی حاوی ویتامین های E و C می تواند تأثیرات مثبتی بر تقویت سیستم ایمنی بدن افراد داشته و از تاثیر آلودگی ها پیشگیری می نماید.
منبع: همشهری آنلاین